Wat zit erin?

Voedingsstoffen in chlorella; De pure kracht tegen overgewicht en het nieuwe antwoord op het milieuvraagstuk!

Voedingsstoffen in chlorella zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Nagenoeg alle aminozuren die in de natuur te vinden zijn, zitten ook in chlorella. Ook de hoge concentratie eiwitten (60,6%!) is ideaal in de strijd tegen overgewicht.

Als je dan nog de grote schat aan vitaminen en mineralen erbij optelt, dan weet je dat je met chlorella een ware superfood te pakken hebt. Superfoods mogen dan wel een echte trend zijn, chlorella staat hier toch wel echt bovenaan.

chlorella kopen

 

 

Door zonlicht en CO2, die de alg uit de lucht haalt, groeit deze 4 keer sneller dan een ‘normale’ plant. Door fotosynthese maakt de alg 10 keer zoveel chlorophyl (bladgroen) aan dan bijvoorbeeld spinazie of broccoli.

Chlorophyl (bladgroen) is de natuurlijke groene energie die overal in de natuur voorkomt.

Gezonde voeding en overgewicht
Gezonde voeding en overgewicht

Algen en zeewier zijn de nieuwe trend aan het worden in voedingsland, aldus Scientias.nl. Steeds meer wetenschappers zijn het erover eens; door meer alginaat toe te voegen aan onze dagelijkse voeding wordt vet minder snel geabsorbeerd in ons lichaam, maar regelrecht afgevoerd.

Alginaat, een natuurlijke vezel, die in de chlorella alg zit, is de ideale vervanger voor zout. Het neemt de werking van zout in het bakproces heel goed over en de wat ziltige smaak van de chlorella alg maakt dat je geen verschil proeft. Ja, de kleur is misschien even wennen, maar de geweldige eigenschappen maken dat snel goed.

Ik ben overtuigd! 

Algen goed voor het milieu

Algen hebben voor het milieu een gigantisch voordeel, namelijk dat ze heel erg snel groeien en relatief erg veel olie bevatten, wat na enige bewerking perfect te gebruiken is als biobrandstof. Op Scientias.nl lees je er alles over.

Je vindt een grote schat aan vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen in chlorella, welke in de dagelijkse voeding niet altijd meer terug te vinden zijn, door verschraling van onze bodem.

Voedingsstoffen in chlorella; 100% natuurlijk!Smoothie met chlorella algen

  • Lactosevrij
  • glutenvrij
  • Vrij van allergenen
  • vrij van koe-eiwit
  • Vrij van bindmiddelen
  • Vrij van (chemische) toevoegingen.

Omdat Vitalgae chlorella gevriesdroogd is, zijn (chemische) toevoegingen niet nodig en blijven de voedingsstoffen in chlorella lang goed bewaard.
Daarnaast verpakken we ons product in een hersluitbare (seal)verpakking, wat ook de versheid ten goede komt.