Ingrediënten

De pure kracht tegen overgewicht en het nieuwe antwoord op het milieuvraagstuk!

Voedingsstoffen in chlorella zijn van heel hoge kwaliteit. Bijna alle aminozuren die in de natuur te vinden zijn, zitten ook in chlorella. De hoge concentratie eiwitten in chlorella algen (60,6%!) ondersteunt in de strijd tegen overgewicht.

Tel de grote schat aan vitaminen en mineralen erbij op en je weet dat je een superfood te pakken hebt. Superfoods zijn een echte trend, chlorella is een blijvertje.

Deze voedingsstoffen zitten in chlorella tabletten:

Vitamine: A (58,900IU/p100gram) B1, B2, B6, C, E (22.8mg/p100gram), caroteen, Foliumzuur, Biotine, Inosiltol, Choline.
Mineralen: Calcium, Ijzer, Fosfor, Natrium, Kalium, Zink, Koper, Magnesium, Ureum.
Aminozuren: Arginine, Lysine, Histidine, Phenylalanine, Typosine, Leucine, Isoleucine, Methionine, Valine, Alanine, Glycine, Proline, Glutamine-zuur, Serine, Treonine, Asparagine-zuur, Tryptofaan, Cystine.

Vetten: 12.8 mg/p100gram, onverzadigde vetzuren 72.1%, verzadigde vetzuren 21.2%.

Voedingswaarde per 100 gram:

Energie 1.578 Kj (374 Kcal) Eiwit 60.0 gram
Koolydraten 5.4 gram Vet 12.8 gram.

chlorella kopen

Door zonlicht en CO2-opname groeit deze alg 4 keer sneller dan een ‘normale’ plant. Door fotosynthese maakt de alg 10 keer zoveel chlorophyl (bladgroen) aan dan bijvoorbeeld spinazie of broccoli.

Chlorophyl (bladgroen) is de natuurlijke groene energie die overal in de natuur voorkomt.

Groene voeding en overgewicht
Gezonde voeding en overgewicht

Algen en zeewier zijn de nieuwe trend in voedingsland. Het wordt sinds kort “blauw eten” genoemd (blauw als de zee). Steeds meer wetenschappers zijn het erover eens; door meer algen toe te voegen aan onze dagelijkse voeding wordt vet minder snel geabsorbeerd in ons lichaam, maar regelrecht door de lever afgevoerd.

Alginaat, wat in chlorella alg zit, is de ideale vervanger voor zout. Het neemt de werking van zout in het bakproces goed over en door de wat ziltige smaak van chlorella proef je geen verschil. De kleur van het eindproduct is misschien even wennen, maar de geweldige eigenschappen maken dat snel goed.

Ik ben overtuigd! 

Algen goed voor het milieu

Algen hebben voor het milieu een groot voordeel. Ze groeien heel erg snel. Ze bevatten erg veel natuurlijke oliën. Na enige bewerking zijn deze perfect te gebruiken als biobrandstof. Op Scientias.nl lees je er alles over.

Je vindt een grote schat aan vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen in chlorella, welke in de dagelijkse voeding niet altijd terug te vinden zijn. Dit komt veelal door verschraling van onze bodem.

Voedingsstoffen in chlorella; 100% natuurlijk!Smoothie met chlorella algen

  • Lactosevrij
  • glutenvrij
  • Vrij van allergenen
  • vrij van koe-eiwit
  • Vrij van bindmiddelen
  • Vrij van (chemische) toevoegingen.

Omdat Vitalgae chlorella gevriesdroogd is, zijn (chemische) toevoegingen niet nodig en blijven de voedingsstoffen in chlorella lang goed bewaard.
Daarnaast verpakken we ons product in een hersluitbare, lichtdichte (seal)verpakking, wat ook de versheid ten goede komt.